14-05-13

Glas oorbellen met kanthaldraad

2013_05_13_Kanthaldraad2.jpg

Kanthaldraad is een soort metaaldraad dat zeer hittebestendig is. Met behulp van een rondbektang, kan je er oogjes mee plooien. Het oogje kan dan tussen twee glasplaatjes gefixeerd worden met fuselijm. Ook al is het metaal, het kan zonder problemen samen met de hotpot de magnetron in. Tijdens het fusen in de hotpot smelt het oogje in het glas. Na afkoelen kan je de hangertjes aan oorbel haken bevestigen.  Superleuk spul  !

2013_05_13_Transparant.jpg2013_05_13_Kanthaldraad1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Links zie je een doorzichtige hanger met bijpassende oorbellen, alle oogjes zijn erop geplakt. Aan de rechterkant kan je een oogje dat gemaakt werd met kanthaldraad van dichterbij bekijken. Het zit netjes in het glas gesmolten. Hiervoor heb je dus geen lijm meer nodig !

12-05-13

Kneedglas voor de hotpot

hotpot glas magnetron,hotpot,oorbellen,glasfusing,glass fusing

Zoals jullie al konden lezen, heb ik kneedglas in huis gehaald. Kneedglas of glasklei lijkt niet op klei en het ziet er ook niet uit als glas. Het product brokkelt uit elkaar en voelt aan als vochtig, fijn zand. Bij de aankoop ervan kreeg ik de raad mee om er eventueel enkele druppels fuse-lijm aan toe te voegen. Dit was zeker nodig om er een kneedbaar bolletje van te maken. Om het kneedglas verder te verwerken, gebruikte ik een aantal materialen van mijn fimo hobby.

Als een eerste testje heb ik het kneedglas uitgerold tot een lapje van een tweetal millimeter dik. De hartjes en de blaadjes zijn er uitgesneden met een hotpot glas magnetron,hotpot,oorbellen,glasfusing,glass fusinguitsteekvorm. Voor een tweede testje heb ik een paar siliconen mallen gevuld met het kneedglas. Na een kwartiertje in de diepvriezer kan je ze gemakkelijk uit de mallen drukken. Op de foto hiernaast, zie je het eerste baksel voordat het in de magnetron ging. Toen het glas ging gloeien, ben ik voorzichtig gaan kijken. Het leek wel of er op de rand van de gloeiende voorwerpjes donkere korrels lagen. Ik heb het fusen gestopt toen ik die korrels niet meer zag.  De werkstukjes krimpen een beetje en aan de onderkant is het glas vrij ruw. Omdat ik met de blaadjes en de hartjes oorbellen wilde maken, is dat wel spijtig. Maar al bij al ben ik best tevreden, vooral over de bloempjes en de roosjes. Na een beetje plakken en knutselen heb ik weer een reeks nieuwe oorbellen !

hotpot glas magnetron,hotpot,oorbellen,glasfusing,glass fusing

05-05-13

Shoppen bij Glaspunt

Gisteren ben ik bij mijn favoriete 'snoepjeswinkel' langsgeweest. Glaspunt in Antwerpen heeft al de leukste glasspulletjes samen in één winkel ! Bovendien heeft de dame, die in de winkel staat, heel wat ervaring met glas. Ze werkt zelf met de materialen die ze verkoopt, dus goeie raad krijg je er altijd gratis bij. Ik kocht kneedglas, kanthaldraad en bellenpoeder. Hiermee kan ik weer volop gaan experimenteren in mijn hotpot. Vandaag heb ik het bubbelpoeder al eens uitgetest. Als je het tussen twee glasplaatjes strooit, dan ontstaan er tijdens het fusen kleine belletjes. Vooral in de zon komen deze luchtbelletjes mooi tot hun recht !

2013_05_03_Bubbelpoeder.jpg

Om het linker stukje glas te maken, strooide ik wat poeder tussen een laagje zwart en helder glas. Bij het rechter ging ik een beetje anders te werk. Ik liet een druppeltje glastac (fuselijm) op geel helder glas vallen. Dat heb ik dan met een wattenstokje in een slingerende beweging uitgesmeerd. Hierop heb ik het bellenpoeder gestrooid. Het poeder dat niet in de lijm vastplakt kan je er gewoon afschudden. Hierop gaat dan nog een stukje helder glas en op de foto is te zien wat er uit mijn hotpot kwam !

18:59 Gepost door Annemie in Hotpot glasfusing | Permalink | Commentaren (4) | Tags: glass fusing, glasfusing | |  Facebook

01-05-13

Bloesems

2013_05_01_Alden Biesen.jpg

2013_05_01_Alden Biesen1.jpg2013_05_01_Alden Biesen2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Met zulk mooi weer blijven mijn haakwerkjes liggen ! We gingen heerlijk wandelen langs de Limburgse bloesems. De auto lieten we achter op de parking bij Alden Biesen en daarna volgden we de wandelwegwijzers met de oranje kruisjes (8.5 km). De wandeling is zeker de moeite waard !

21:40 Gepost door Annemie | Permalink | Commentaren (4) | Tags: sfeerbeeldjes | |  Facebook

20-04-13

Santons set: La ravie of de gelukkige

2013_04_20_Verlichte1.jpg2013_04_20_Verlichte2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"Le ravi" of de gelukkige mag niet ontbreken in een traditionele Santons de Provence set. Vaak is het een man, soms is het ook een vrouw, die bij het zien van het pasgeboren kindje van geluk de armen in de lucht steekt. Het karaktertje symboliseert geluk en eenvoud. Vaak wordt hij of zij bestempeld als een beetje zwakzinnig of gewoon als een vertederende 'dorpsgek'.

Wat een mens toch niet kan bij leren na het vinden van een haakpatroon Lachen. Op naar het volgende poppetje !