24-02-12

Knopen maken met fimo klei deel 1: maken van een mal uit siliconen

(English translation below the picture)

In de hobbywinkel vond ik siliconen pasta om vormen mee te maken. Een verpakking Siligum bevat twee potjes pasta: een witte en een blauwe. Op de foto's hieronder laat ik zien hoe je zulke siliconen vormen kan maken. Ik heb een stukje zelfklevende plastic folie genomen en die met de klevende kant naar boven vastgemaakt op een tegel. Daarna heb ik er een aantal knopen en een roosje op vastgeplakt. Op de tweede foto liggen evengrote balletjes van elke pasta. Die moeten goed met elkaar vermengd worden. Dan heb ik de knopen en het roosje bedekt met dit mengsel. De pasta laag moet op z'n minst overal enkele millimeter dik zijn en de ganse knoop bedekken tot op de tegel.  De siliconen hebben dan nog ongeveer 10 minuten nodig om uit te harden. Op de laatste foto zie je het resultaat. Nu kan ik de vormen gebruiken als mal bij het maken van knopen en roosjes uit fimo klei. Het resultaat laat ik hier volgende keer zien !

20120224_Vormen maken.jpg

In the hobby shop I found silicone paste for mold making. One pack contains two jars Siligum paste: a white and a blue one. The pictures above show how you can make these silicone molds. I took a piece of adhesive plastic film and attached it with the adhesive side up to a tile. The buttons and a rose are stuck on the foil. On the second picture shows equally large balls of each paste. These should be well mixed. Then I covered the buttons and the rose with the mixture. The paste layer must at least be a few millimeters thick and must cover the entire button. The silicone mold needs about 10 minutes to cure. On the last picture you can see the result. Now I can use the molds as a template to create polymer clay buttons or roses. The result I will show in a next post!

23:59 Gepost door Annemie in TUTORIALS | Permalink | Commentaren (10) | Tags: tutorials | |  Facebook

04-02-12

Nog een combinatie van haken & klei

The Rose

 Deze maand was er op het forum weer een onderwerp gekozen voor de 'challenge van februari'. Het is altijd wel inspirerend om er aan mee te doen. Deze maand werkten we rond het thema liefde & liedjes. Ik koos voor het liedje The Rose van Bette Midler. Net als in de tekst van het liedje, ligt er nu buiten ook een laagje sneeuw !

 De hanger en de oorstekers zijn van fimo klei gemaakt. 'Hier' plaatste ik reeds een post over het maken van fimo roosjes. Zoals je daar kan zien, is het heel makkelijk om ze zelf te maken.  De ketting heb ik gehaakt met een zeer fijne haaknaald.

17-01-12

Millefiori hangers uit de Hotpot

20120115_Hotpot05b.jpg

Millefiori of 'duizend bloemen' is een glastechniek uit Italië. Ook deze Millefiori komt uit Italië. Hieronder zie je twee hangers voor en na het fusen. De hangertjes zijn sterk vergroot, zo kunnen jullie de mooie motiefjes en kleuren heel goed zien. Na het smelten van het glas moet de hotpot nog een uur of 2 afkoelen alvorens je het potje mag opendoen. Irritant hoor, want ik ben altijd zo benieuwd naar het resultaat Lachen

20120115_Hotpot02b.jpgpendant,hanger,hotpot,glasfusing,glass fusing

20120115_Hotpot01b.jpg20120115_Hotpot10b.jpg

15-01-12

Oorbelletjes uit de Hotpot

 hotpot,oorbellen,glasfusing,glass fusing

Deze keer heb ik niet met fimo kleuren gespeeld, maar wel met verschillende kleuren glas. Ik heb van elk kleurtje twee evengrote stukjes glas gesneden. In de hotpot worden het bolvormige druppeltjes met één platte kant. Dat is handig om ze op een oorstekker te lijmen. Het glas dat ik hiervoor gebruikte is Italiaans Murano glas. Twee setjes oorbellen zijn al af, een blauw setje en ook eentje met een millefiori motiefje. Ze zijn hier vergroot want de glasbolletjes zijn maar 7-10 mm groot.

hotpot,oorbellen,glasfusing,glass fusing

08-01-12

De 4 elementen

The 4 elements

Mijn haakprojectje heb ik even aan de kant gelegd om aan de uitdaging van het kleiforum te werken. De link naar het forum vind je in de rechterkolom van mijn blog. Elke maand kiezen we er een thema voor de uitdaging. Geheel vrijblijvend mag je dan deelnemen door het thema te vertalen in een kleiwerkje. Elk eerste weekend van de maand worden dan de foto's geplaatst.

Deze maand was het thema 'de vier elementen'. De laatste tijd vind ik het boeiend om met kleuren bezig te zijn. Daarom ging ik op zoek naar de kleuren die verbonden zijn met de 4 elementen.
polymeerklei,polymer clay,necklace,kleipistool,kleuren,cane,collieraarde : okers, bruin, zwart en geel.
water : blauw
lucht : groen
vuur : rood
Omdat de vier elementen verbonden zijn met het leven, heb ik ook een spiraal in de kralen verwerkt.  De spiraal staat namelijk al eeuwenlang symbool voor de levenscyclus.

De kleuren van de 4 elementen heb ik met het kleipistool tot een spiral cane verwerkt. Hiermee heb ik dan deze pinched petal ketting gemaakt.

polymeerklei,polymer clay,necklace,kleipistool,kleuren,cane,collier