14-05-13

Glas oorbellen met kanthaldraad

2013_05_13_Kanthaldraad2.jpg

Kanthaldraad is een soort metaaldraad dat zeer hittebestendig is. Met behulp van een rondbektang, kan je er oogjes mee plooien. Het oogje kan dan tussen twee glasplaatjes gefixeerd worden met fuselijm. Ook al is het metaal, het kan zonder problemen samen met de hotpot de magnetron in. Tijdens het fusen in de hotpot smelt het oogje in het glas. Na afkoelen kan je de hangertjes aan oorbel haken bevestigen.  Superleuk spul  !

2013_05_13_Transparant.jpg2013_05_13_Kanthaldraad1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Links zie je een doorzichtige hanger met bijpassende oorbellen, alle oogjes zijn erop geplakt. Aan de rechterkant kan je een oogje dat gemaakt werd met kanthaldraad van dichterbij bekijken. Het zit netjes in het glas gesmolten. Hiervoor heb je dus geen lijm meer nodig !

Commentaren

Letterlijk, 'glas'oorbellen ! Mooi gepresenteerd op een glas...
Nee serieus, 't zijn kleine kunstwerkjes !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-05-13

Reageren op dit commentaar

mooi! En ik vind de presentatie op de rijst zo mooi. Echt heel mooi! Ik moet dringend ook eens met zo'n hotpot beginnen. Al van bij je eerste log over je hotspot was ik geprikkeld, en het wordt alleen maar erger :-)

Gepost door: mieke | 15-05-13

Reageren op dit commentaar

Super! Ga ik zeker ook eens proberen, op die manier kan je de oorbellen fijn laten 'bengelen'.

Gepost door: Tatiana | 26-05-13

Reageren op dit commentaar

Hey! Wow, supertof! Waar kan je kanthaldraad halen? Heb je er verschillende soorten in? Zoja: is het allemaal veilig in de hotpot? Ik zou geen onverantwoorde dingen willen doen... :-)

Gepost door: Eline | 04-06-13

Reageren op dit commentaar

Ik heb dit ook al een paar keer geprobeerd, maar met wisselend succes...Ik heb de fuselijm "glastac", een zeer vloeibare, doorzichtige lijm. Tijdens het fusen, verschuift mijn kanthaldraadje toch regelmatig, ook al heb ik de lijm laten drogen. Hoe doe jij dat dan?
Groetjes!

Gepost door: sandra | 09-07-13

Reageren op dit commentaar

Hey Sandra,
Het gebeurt bij mij soms ook wel dat ze verschuiven hoor. Ik heb gemerkt dat je er heel erg op moet letten dat ze niet te lang smelten, het metaaldraadje kantelt dan een beetje waardoor de uiteinden door het zeer vloeibare glas komen. Na het fusen til ik het deksel van de hotpot even op tot het gloeien verminderd (zo smelt het glas niet meer verder). Dan leg ik het deksel er weer op zodat alles rustig kan afkoelen.
Om de 2 glasplaatjes niet te laten verschuiven ten opzichte van elkaar zorg ik ervoor dat de uiteindes van het metalen draadje in een 'V' vorm liggen. Dan ondersteun je het glasplaatje dat erbovenop ligt een beetje beter.Ik plooi een oogje rond een rondbektang, dan draai ik de eindjes om elkaar. Dan moeten die nog wat ingekort worden en in een V vorm geplooid worden.
Hopelijk lukt het zo !
groetjes,
annemie

Gepost door: Annemie | 09-07-13

Waar haal je die kanthaldraad? Hoeveel milimeter moet die zijn?

Gepost door: Valerie | 25-09-13

Reageren op dit commentaar

Hey Valerie,
De draad die ik hiervoor gebruikt heb is een halve millimeter dik. Je vindt de draad in (web)winkels die materialen verkopen voor glashobby's (zoals glaskralen branden, hotpot ). Ik kocht mijn draad bij Glaspunt in Antwerpen.
groetjes,
Annemie

Gepost door: Annemie | 25-09-13

Hallo allemaal, deze week ga ik ook starten met een hotpot. Ik ben dus een "beginner".
Deze prachtige sieraden zou ik zelf ook willen maken.
Een andere passie van me is mozaïek. Dit doe ik ook met glas. Weet iemand of dit glas ook te gebruiken is voor een hotpot? Ik heb overal geinformeerd maar ze weten het niet. Toch heb ik een tutorial gezien waarvan ik dacht dat het mozaieksteentjes waren. Wie kan mij helpen waar ik de info hierover kan helpen?

Gepost door: Annette | 15-02-14

Reageren op dit commentaar

Hey Annette,
Dat is volgens mij geen probleem hoor. Ik zag zelfs al mensen die werken met scherven van glazen flessen. Zo lang je maar glas combineert met hetzelfde COE nummer, dan kan het. Als je glas met verschillende COE (uitzettingscoefficïent combineert gaat het werkstuk barsten. Ik gebruik trouwens ook glas van mijn andere glashobby(glaskralen maken)in de hotpot.
groetjes en veel plezier met je hotpot !
Annemie

Gepost door: Annemie | 15-02-14

De commentaren zijn gesloten.