12-05-13

Kneedglas voor de hotpot

hotpot glas magnetron,hotpot,oorbellen,glasfusing,glass fusing

Zoals jullie al konden lezen, heb ik kneedglas in huis gehaald. Kneedglas of glasklei lijkt niet op klei en het ziet er ook niet uit als glas. Het product brokkelt uit elkaar en voelt aan als vochtig, fijn zand. Bij de aankoop ervan kreeg ik de raad mee om er eventueel enkele druppels fuse-lijm aan toe te voegen. Dit was zeker nodig om er een kneedbaar bolletje van te maken. Om het kneedglas verder te verwerken, gebruikte ik een aantal materialen van mijn fimo hobby.

Als een eerste testje heb ik het kneedglas uitgerold tot een lapje van een tweetal millimeter dik. De hartjes en de blaadjes zijn er uitgesneden met een hotpot glas magnetron,hotpot,oorbellen,glasfusing,glass fusinguitsteekvorm. Voor een tweede testje heb ik een paar siliconen mallen gevuld met het kneedglas. Na een kwartiertje in de diepvriezer kan je ze gemakkelijk uit de mallen drukken. Op de foto hiernaast, zie je het eerste baksel voordat het in de magnetron ging. Toen het glas ging gloeien, ben ik voorzichtig gaan kijken. Het leek wel of er op de rand van de gloeiende voorwerpjes donkere korrels lagen. Ik heb het fusen gestopt toen ik die korrels niet meer zag.  De werkstukjes krimpen een beetje en aan de onderkant is het glas vrij ruw. Omdat ik met de blaadjes en de hartjes oorbellen wilde maken, is dat wel spijtig. Maar al bij al ben ik best tevreden, vooral over de bloempjes en de roosjes. Na een beetje plakken en knutselen heb ik weer een reeks nieuwe oorbellen !

hotpot glas magnetron,hotpot,oorbellen,glasfusing,glass fusing

Commentaren

Dit is iets waar ik nog nooit van hoorde!Kneedglas... Het ene ziet er uit als ruwe chamote, maar eenmaal uit de oven! WHAW! Benieuwd waar je daar voor het eerst iets over hoorde, maar in elk geval dankbaar dat je dit ons toont via je blog. Alweer een nieuwe uitdaging!
dank zij jou staat een hotpot op mijn verlanglijstje...

Gepost door: Mieke | 12-05-13

Reageren op dit commentaar

Hey Mieke, mijn hotpotje had ik al langer en toen ik wat ging rondkijken in de webwinkel van glaspunt kwam ik het kneedglas tegen. En ja ik kan dan aan de verleiding niet weerstaan om dat eens uit te proberen (je kent het gevoel...) . Als ik mag kiezen tussen echt glas en kneedglas dan ga ik voor het echte glas hoor. Maar in combinatie met de siliconen malletjes geeft het kneedglas wel een mooi resultaat. Zelf vind ik het wel vrij duur om nog meer kleurtjes kneedglas aan te kopen terwijl er ook fimo in mijn kast ligt. Hiermee maak ik even mooie bloempjes.

Gepost door: Annemie | 12-05-13

Leuk... ! Je eigen kunst dragen !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 12-05-13

Reageren op dit commentaar

pourrais tu vérifier a m' envoyer tes articles sur l' adresse mail qui est inscrite car je les reçois sur mon adresse perso
sinon tes réalisations sont superbes j' aime beaucoup merci pour le petit tuto biz

Gepost door: dane | 13-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.