10-04-12

Een eerste transfer...

Met de transfer techniek kan je een uitgeprint plaatje overbrengen op polymeer klei. Om het even welke tekening of foto in zwart-wit of kleur kan hiervoor gebruikt worden. Het plaatje moet geprint of gekopieerd worden op een toestel met een toner. Een inkjet printer is hiervoor niet geschikt.

Voor mijn eerste poging heb ik eerst wat kleine tekeningetjes gemaakt. Met een kopie van deze tekening ben ik dan aan de slag gegaan.

2012_04_09_tekening.jpg

De kopie leg je met de inkt-kant op een lapje fimo klei.  Hierover moet je goed wrijven met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel. Na enkele minuten bevochtig je het printje met een paar druppels water. Het papier moet dan zeer voorzichtig weggehaald worden. Dit kan je doen door in kleine cirkels over het papier te wrijven of door het papier voorzichtig op te tillen. Als de transfer gelukt is, dan komt alleen het  papier los en blijft de inkt op de klei zitten.

2012_04_09_transfer.jpg

De transfer is dan klaar om verder verwerkt te worden tot bijvoorbeeld een hanger. De transfer is zeer kwetsbaar tot zelfs na het bakken, dus je kan best een laagje vernis aanbrengen op een gebakken transfer.

Hier zie je mijn eerste transfer op coin beads die ik verwerkt heb tot deze grappige oorbelletjes.

transfer.jpg

Commentaren

hallo Annemie, ik heb bij het zoeken naar transfertechnieken je site ontdekt. Ik vind het super hoeveel er op te zien is. Die tekeningetjes op je kleihangertjes zijn fantastisch en die techniek ga ik zeker ook eens proberen. Veel succes nog !

Gepost door: Pionikko | 10-05-12

Reageren op dit commentaar

Hey Annemie,
Ik heb dat ook een keertje geprobeerd uit een boek dat ik had gekocht. Maar ik moest gewoon het papier op de klei leggen en er een stukje glas of iets anders op leggen. Dan moest ik wachten tot het papier doorzichtig was geworden. papier en klei de oven in en dan zou de transfer gelukt moeten zijn. Ik denk dat ik veel te lang heb gewacht met de klei in de oven te zetten want bij mij was er helemaal niets getransfereerd. Ik denk dat ik het wel nog een keertje op jouw manier ga proberen...

Gepost door: Sofie | 23-05-12

Reageren op dit commentaar

Hey Sofie,
Ben benieuwd of je transfer lukt. Ik heb ook ergens gelezen dat het zou moeten lukken zoals jij het hebt geprobeerd. Volgens mij hangt er veel af van de printer en van het soort inkt dat je gebruikt. Met een vers printje schijnt het ook beter te lukken dan met eentje dat al een aantal weken oud is.
Duimen maar !
groetjes,
Annemie

Gepost door: Annemie | 23-05-12

De commentaren zijn gesloten.