06-04-12

Setje in rood en blauw

2012_04_07_Rood&blauw1b.jpg

Na nog wat oefenen kan ik eindelijk roosjes maken die naar mijn zin zijn.  De roos zit niet in het midden van de ketting waardoor ze bij het dragen aan de zijkant van de hals komt. Voor het maken van deze ketting  heb ik me laten inspireren door de Frida Kahlo collectie vaFleurfatale .

2012_04_07_Rood&blauw4b.jpg

Dan heb ik nog meer bloempjes en knopen gemaakt met mijn Siligum vormpjes. Daarmee heb ik een aantal ringen gemaakt namelijk drie plakringen en eentje volledig uit klei. Die laatste is vrij groot, volgende keer ga ik eens een kleiner modelleke maken.

2012_04_07_Rood&blauw2b.jpg

2012_04_07_Rood&blauw3b.jpg

En dan zijn er nog de restjes die ik voorlopig nog niet verwerkt heb. Ik moet nog een paar kralen bijmaken voor een armband en misschien ga ik met een paar roosjes nog een setje oorbellen maken.

2012_04_07_Rood&blauw5b.jpg

Commentaren

Wow wat heb je daar een mooi set gemaakt. Daar mag je trots op zijn. Warme creatieve groetjes van Susan

Gepost door: Susan | 07-04-12

Reageren op dit commentaar

mooi!!! laat de zon nu maar komen want dit geeft me een heerlijk warm zomers gevoel

Gepost door: mieke | 07-04-12

Reageren op dit commentaar

Mooi, mooi , mooi zeg!!
Fijne dag annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 11-04-12

Reageren op dit commentaar

Mooie ketting! De roos is super mooi afgewerkt!
Echt leuk om op deze blog hier rond te neuzen ^^

Groetjes Kjenta

Gepost door: Kjenta | 04-06-12

Reageren op dit commentaar

Dank je wel !

Gepost door: Annemie | 04-06-12

hey,
ik heb er geen problemen mee hoor dat je zo'n type ketting maakt, ze zij alomtegenwoordig nu, Ik vond het alleen jammer dat er verwezen werd naar Frida Kahlo, terwijl dit de naam is van mijn collectie roosjeskettingen. Ik ben mijn collectie dus indertijd Frida gaan noemen, niet omdat Kahlo zo'n halssnoeren droeg, wel omdat ze veel rood en turquoise droeg en omdat ze op heel veel zelfportretten een grote roos in haar haar heeft en een aansluitend collier droeg. Het had wel tof geweest had je dan even verwezen naar mijn blog, zoals je doet met Nevousintallezpas enSzaSzaSzu een paar posts geleden ;-)

Gepost door: fleurfatale | 15-06-12

Reageren op dit commentaar

Dankjewel voor deze reactie. Zoals je al zei, zet ik steeds mijn inspiratiebron bij mijn posts. In dit geval vond ik de verwijzing naar Frida Kahlo op meerdere plaatsen. Als ik had geweten dat het idee van jou kwam, dan had ik dat zeker vermeld op mijn blog. Toen ik gisteren de hele discusie tegenkwam op facebook, kwam dit wel hard aan. Vandaar dat ik de verwijzing naar Frida onmiddellijk verwijderd heb. Ik ben gewoon iemand die als pure ontspanning af en toe zit te knustelen, mijn maaksels zijn dan ook niet te koop. Bloggen en kleien vind ik gewoon leuk en ik heb geen enkele intentie om iemand hiermee te kwetsen, dus liefst volgende keer een reactie op mijn blog als hetzelfde zich nog eens ooit zou voordoen. Dan kan ik de post onmiddellijk aanpassen, wat ik straks als ik thuis ben ook zal doen.
Uit pincipe koop ik nooit 'massaproductie' juwelen. Ik heb bijvoorbeeld ook een paar oorbellen gekocht van jou die ik met veel plezier draag :)
groetjes,
Annemie

Gepost door: Annemie | 15-06-12

Heb je een tip om zo mooie ronde kralen te maken in fimo

Gepost door: An Van Gestel | 26-09-14

Reageren op dit commentaar

Ja hoor An. Deze heb ik met de fimo beadmaker gemaakt. Je kan ze natuurlijk ook met de hand rollen. Dan vertrek je best voor elke kraal met evenveel klei. Rol hiervoor een plak klei uit met de pastamachine. Snij gelijke hoeveelheden klei uit de plak (gebruik hiervoor zo een snij vormpje) en dan rollen maar.
groetjes,
Annemie

Gepost door: Annemie | 26-09-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.