25-03-12

Verf Pébéo Prisme Fantasy

20120325_Pebeo.jpg

Gisteren heb ik wat rondgehangen in Antwerpen. er stond namelijk nog een hobbywinkel op mijn lijstje. De Schleiper was ik onlangs voor het eerst in Luik tegengekomen. Maar omdat ik toen mijn trein moest halen, kon ik er alleen maar even snel doorheen lopen. Gelukkig blijkt het een keten te zijn met meerdere filialen in België, waaronder twee in Antwerpen. Dat is voor mij veel dichterbij dan Luik, dus ben ik gisteren daar eens gaan kijken. Ze hebben er zo veel spullen waardoor er al snel een uurtje voorbij gaat :) . Ik heb er een testsetje speciale verf gekocht en ben er gisteren al mee aan het experimenteren gegaan. Normaal gezien moet je de verf in een vormpje gieten, maar ik wil graag klei als basis gaan gebruiken. Ik heb dunne plakjes fimo klei uitgesneden en gebakken. Hierop heb ik dan een laagje verf aangebracht. Maar soms stroomde die verf er af, vooral wanneer ik fimo plaatjes met textuur als basis gebruikte. De gladde fimo plaatjes waren beter geschikt. Ik heb eerst met een plastiek staafje (achterkant van een penseel) het ganse oppervlak van het plaatje bedekt met een laagje verf. Dan heb ik een rijgnaald in een tweede kleur verf gedoopt. Er rollen dan druppels verf van de naald, die ik dan op de eerste laag heb laten vallen. Na enkele minuten verschijnt vanzelf die vlekkerige structuur en na 24 tot 48 uur is de verf volledig droog. Hieronder nog een detailfoto van al mijn testjes.

20120325_Pebeo2.jpg

Emerald / Pearl Violine

20120325_Pebeo3.jpg

Pearl Violine / Eggshell White

20120325_Pebeo4.jpg

Emerald / Pearl Violine

20120325_Pebeo5.jpg

Old gold / Onyx

Nog wat oefenen en dan kan ik zulke plaatjes gebruiken om oorbellen mee te maken.

Commentaren

Leuke verf. Die moet ik ook eens proberen.
Schleiper is ook een van mijn favoriete hobbywinkels. Ik ga normaal naar die in Brussel. Die is enorm groot en ik loop er gemakkelijk 2 uur rond. Vergeet geen klantenkaart te vragen, met je verjaardag krijg je dan een kortingskaart van 20% of 25% toegestuurd. Ik ben eens in die van een van die van Antwerpen geweest, maar vond die toch klein tov die van Brussel. In Brussel ze hebben een parking voor klanten, dus je kunt er makkelijk je auto kwijt.

Gepost door: kattenfreak | 03-04-12

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor de tip van de klantenkaart, ze hebben me er namelijk niets van gezegd. Als die in Brussel nog groter is dan moet ik er eens een namiddagje voor uittrekken :)

Gepost door: Annemie | 03-04-12

De commentaren zijn gesloten.