24-11-11

Gehaakte kralen !

20111124_Gehaakte kralen.jpg

Haken is zo wat het eerste waar ik als kind mijn creativiteit in kwijt kon. Mijn barbiepoppen hadden vroeger een uitgebreide garderobe.  Ik haakte jassen, rokjes, broeken, kleedjes, dekens en zelfs kleine handtasjes voor m'n poppen. Maar tijdens de jaren daarna ben ik mijn haakpennen wat uit het oog verloren.

Totdat ik een tijd geleden de prachtige gehaakte juwelen van Nevousinstallezpas en Zsazsazsu tegenkwam op het internet, toen begon het wel weer te kriebelen.  Best niet aan beginnen denk ik dan, want eigenlijk heb ik al wel genoeg hobby's Lachen.  Maar ik vond mijn oude haakpennen terug en mijn moeder had nog een paar restjes oude zijde liggen. En ja hoor, ik heb het niet kunnen laten om toch een paar kralen te maken. Lijkt me toch wel leuk om zulke kralen eens ooit te combineren met fimo kralen.

Als ik wat leuks gemaakt krijg, dan zet ik het hier nog wel eens neer!

21:13 Gepost door Annemie in Haken / Crochet | Permalink | Commentaren (1) | Tags: crocheted beads, gehaakte kralen | |  Facebook

20-11-11

Shoppen voor de hotpot

hotpot,hanger,oorbellen,ring,glasfusing

Vorige week zaterdag ben ik naar een glaswinkel in Antwerpen geweest . Het Glaspunt ( www.glaspunt.be) staat al een tijdje op mijn shopping lijstje. Ze hebben er een groot gamma aan glas spullen te koop. Het glas dat ik al had aangekocht voor mijn Hotpot heeft een uitzettingscoëfficiënt van 90. Glas dat je wil samensmelten of fusen moet eenzelfde COE hebben, anders gaat het barsten bij het afkoelen. Nu heb ik in het Glaspunt ook een kleurloze glasplaat gevonden met COE104. Dat wil zeggen dat ik nu ook glasjuwelen kan maken met het glas van mijn glaskralen hobby. Hierboven staat al het eerste resultaat. Ik gebruikte dunne stringers van Moretti glas in combinatie met het heldere glas. Hieronder een foto van Millefiori cabochons waarmee ik nog oorbellen kan maken. Millefiori of "duizend bloemen" is een oude glastechniek waarmee men bloemenfiguren uit glas kan maken. Men start van een cilindervormig figuur uit glas dat dan getrokken wordt tot een dunnere staaf. Het maken van canes met polymeerklei is een afgeleide techniek van de Millefiori glastechniek. . Bij polymeerklei gaan we een figuur maken uit klei en vervolgens reduceren.

hotpot,hanger,oorbellen,ring,glasfusing

 

13-11-11

Twee nieuwe kettingen en de tutorial 'Bobbin Beads'

tutorials,kleipistool,kleurenpalet b,polymeerklei,polymer clay,collier

tutorials,kleipistool,kleurenpalet b,polymeerklei,polymer clay,collier

De kralen liggen al een tijdje op mijn werktafel. Ik vind het vaak moeilijk om er een mooi juweel mee te ontwerpen. Natuurlijk had ik ze gewoon kunnen rijgen tot een halssnoer, maar daarvoor zijn ze iets te groot. Ik heb besloten om slechts enkele grote kralen te gebruiken als blikvanger. De rest van de ketting heb ik opgevuld met kleinere kralen. Om de overgang tussen de grote en de kleine kralen wat te verzachten, heb ik wat middelgrote kralen in elkaar gefrutseld. Hieronder heb ik de 'Bobbin Bead foto-tutorial' geplaatst, zo kunnen jullie zien hoe ik ze gemaakt heb. Eerst maak je een soort spoel met een buisje klei en twee plakjes cane. Het buisje heb ik gemaakt met een kleipistool en de toebehoren die je op de eerste foto kan zien. Net als bij een bobijntje, heb ik dan een sliertje klei rond op het spoel gewonden. Nu nog wat in vorm duwen en klaar is kees !

Bobbin bead tutorial