20-11-11

Shoppen voor de hotpot

hotpot,hanger,oorbellen,ring,glasfusing

Vorige week zaterdag ben ik naar een glaswinkel in Antwerpen geweest . Het Glaspunt ( www.glaspunt.be) staat al een tijdje op mijn shopping lijstje. Ze hebben er een groot gamma aan glas spullen te koop. Het glas dat ik al had aangekocht voor mijn Hotpot heeft een uitzettingscoëfficiënt van 90. Glas dat je wil samensmelten of fusen moet eenzelfde COE hebben, anders gaat het barsten bij het afkoelen. Nu heb ik in het Glaspunt ook een kleurloze glasplaat gevonden met COE104. Dat wil zeggen dat ik nu ook glasjuwelen kan maken met het glas van mijn glaskralen hobby. Hierboven staat al het eerste resultaat. Ik gebruikte dunne stringers van Moretti glas in combinatie met het heldere glas. Hieronder een foto van Millefiori cabochons waarmee ik nog oorbellen kan maken. Millefiori of "duizend bloemen" is een oude glastechniek waarmee men bloemenfiguren uit glas kan maken. Men start van een cilindervormig figuur uit glas dat dan getrokken wordt tot een dunnere staaf. Het maken van canes met polymeerklei is een afgeleide techniek van de Millefiori glastechniek. . Bij polymeerklei gaan we een figuur maken uit klei en vervolgens reduceren.

hotpot,hanger,oorbellen,ring,glasfusing

 

Commentaren

dat oranje setje vind ik heel mooi! echt super. Is het moeilijk om met die hotpot te werken?

Gepost door: Inez | 20-12-11

Reageren op dit commentaar

Hey Inez,
Werken met de hotpot is niet moeilijk hoor. Er zijn glasplaatjes te koop, die je in stukjes moet snijden. Deze stukjes kan je dan samen laten smelten in de hotpot. Je kan ook millefiori of dichro glas kopen om een leuk effect te krijgen.
Het oranje setje is wel een stukje moeilijker. Het is gemaakt met aan andere glassoort (die waar ik normaal gezien glaskralen mee brand). Ik heb glazen staven in een gasvlam (hobbybrander met blauwe glasbusjes) uitgetrokken tot haarfijne glazen stringers. Deze heb ik dan in stukjes gebroken en afwisselend (paars-oranje)onder een helder glasstukje geplakt met speciale lijm. Dan heb ik alles in de hotpot laten samensmelten. Op die manier krijg je het streepjes motief in het glasjuweel. Met het gewone hotpotglas kan je zulke fijne streepjes niet maken, dan zijn het eerder grotere verschillende vlakken die je kan samensmelten. Kijk hier maar eens rond : http://www.microwave-hotpot.com/index.php , daar vind je veel uitleg en voorbeeldjes. Veel plezier !
groetjes,
Annemie

Gepost door: Annemie | 20-12-11

beste

ik ben juist begonnen met hotpot.
De eerste pogingen waren goed gelukt ... maar nu
papier bruin en ook het onderste gedeelte van de pot
en mijn glas niet gesmolten

wat heb ik fout gedaan?

Gepost door: ilse | 29-03-14

Reageren op dit commentaar

Hey Ilse,
Hier weet ik geen oplossing voor. Ik had dit zelf nog nooit voor.Je kan best eens raad vragen bij de winkel waar je de hotpot kocht.
groetjes,
annemmie

Gepost door: Annemie | 31-03-14

De commentaren zijn gesloten.