22-10-11

Nog meer 'Donna Kato' geïnspireerde kralen

Donna Kato maakt zeer grote kralen. Ik las ergens dat ze wel een diameter van 5 cm kunnen hebben. De kralen die ik heb gemaakt, hebben een diameter van ongeveer 2,5 - 3 cm. Op onderstaande foto liggen ze in mijn hand, dat geeft een beetje een idee van hoe groot ze zijn. Nu ga ik proberen om nog iets van een sluiting te maken in dezelfde stijl, als het lukt dan laat ik hiervan nog wel een foto zien.

20111022_Donna Kato01.jpg

fimo,fimo beads,fimo kralen,polymeerklei,polymer clay

fimo,fimo beads,fimo kralen,polymeerklei,polymer clay

fimo,fimo beads,fimo kralen,polymeerklei,polymer clay

Commentaren

Wederom schitterend!
Klein vraagje: je spreekt van lichtgewicht kralen... wat bedoel je daarmee?

Gepost door: Ilse | 31-10-11

Reageren op dit commentaar

Hoi Ilse,
Als je zulke grote kralen volledig uit klei maakt, dan worden ze vrij zwaar. Daarom rol ik eerst een bolletje van aluminiumfolie en daarrond breng ik een laagje klei aan. Dat heeft twee voordelen, de kralen krijgen een lichter gewicht en je verbruikt ook minder klei.
groetjes,
annemie

Gepost door: Annemie | 01-11-11

Hoi Annemie,
echt SCHITTEREND wat je doet... Ik ben ook volledig warm geworden bij het maken van mijn eigen juwelen, maar ik vroeg me wat af. Wat is het verschil tussen fimoklei en polymeerklei? En waar haal jij je materialen? Ik wil het graag doen, dus ik weet niet echt hoe ik er moet aan beginnen...
Alvast bedankt en doe zeker zo verder :)
grtjs
Lien

Gepost door: Lien | 17-01-12

Reageren op dit commentaar

Hoi Lien,
Dank je voor je enthousiaste reactie ! Fimoklei is een merknaam voor polymeerklei, zo heb je ook nog andere merken zoals Kato en Cernit. Zelf werk ik vooral met Fimo classic, dat is een vrij harde klei die heel geschikt is voor het maken van canes. Eigenlijk wil ik binnenkort ook wel eens Kato proberen, die schijnt ook heel goed te zijn. Als ik veel klei of andere materialen nodig heb, dan bestel ik bij http://www.goedkoopstekralen.nl. Kleinere hoeveelheden koop ik bij De Banier, dat is een gewone winkel hier in de buurt. Je moet wel een beetje rondkijken, want er zitten toch vaak wel grote prijsverschillen op de klei. Als je op voorhand wat wil lezen dan raad ik je aan om hier eens te kijken : Jewelry and polymerclay tutorial heaven en Tokensbeads. De linkjes vind je hier rechts op mijn site. Er staat ook een linkje tussen naar het kleiforum, het is Nederlandstalig en iedereen van beginner tot meer ervarene is er welkom. Superplekje om lekker rond te neuzen en eventueel vragen te stellen.
groetjes en veel plezier met kleien, maar pas op het is verslavend :)

Annemie

Gepost door: Annemie | 17-01-12

De commentaren zijn gesloten.