25-09-11

Boek: The Art Of Polymer Clay Millefiori techniques - Donna Kato

fimo,fimo beads,cane,polymeerklei,polymer clay

Een tijd geleden kwam ik de prachtige kralen van Donna Kato tegen op het internet. In haar boek beschrijft ze duidelijk hoe je de canes maakt waarmee de kralen versierd zijn. Ik heb al een aantal van deze canes gemaakt. Dit wordt een nieuw projectje met de kleuren van een aantal posts geleden. Op de foto's hieronder kan je mijn eerste probeersels bekijken.

Spijtig genoeg staat er in het boek niet beschreven hoe je een basiskraal maakt. Hier moet ik dus nog wat op gaan verzinnen. De kralen zijn vrij groot, dus ik ga wat experimenteren met 'lichtgewicht' vullingen.

Hopelijk komt er iets uit wat toonbaar is, dan laat ik het binnenkort zien !

 

 

fimo,fimo beads,cane,polymeerklei,polymer clay

fimo,fimo beads,cane,polymeerklei,polymer clay

Commentaren

Hey Annemie,
ik gebruik vaak van die houten bolletjes voor mijn kralen. Deze wegen bijna niets en je hebt altijd de zelfde groote.

Gepost door: cindy | 26-09-11

Reageren op dit commentaar

Hey Cindy,
Supertip hoor ! Die ga ik zeker uitproberen, heb ze zelfs nog ergens liggen geloof ik. Een bolletje aluminium folie en van die katoenbolletjes stonden al op mijn lijstje om te gaan proberen.
Bedankt nog,
groetjes,
Annemie

Gepost door: Annemie | 27-09-11

Reageren op dit commentaar

Heerlijk,
ik weet al wat ik voor nieuwjaar kan vragen :)

Gepost door: Eva | 27-09-11

Reageren op dit commentaar

Hai Annemie, waarmee heb je de blauw witte cane gemaakt?

Gepost door: Linda Peerenboom | 28-09-11

Reageren op dit commentaar

Hoi Linda,
De cane is gemaakt met de groenblauwe kleur die ik ook als achtergrond van mijn vlinder heb gebruikt (post van 04/09). Na het bakken verdonkert de kleur dus nog wel wat. Om de kleur te maken meng je 15 delen FimoClassic nr 33 met 1 deel FimoClassic nr 15. Het wit is Cernit klei (nr10), ik ben wel benieuwd wat dat geeft na het bakken. Ik heb dat wit nu voor het eerst gebruikt en heb de indruk dat het minder dekkend is dan witte Fimoklei.
groetjes,
Annemie

Gepost door: Annemie | 28-09-11

hallo,

vind de kralen die je gemaakt hebt uit het boek super!!! ben dan ook zelf opzoek naar het boek maar kan het nergens vinden... waar heb jij het boek gekocht? of weet je soms waar je het kan kopen? de canes met het groen zijn echt super!! ook je andere canes die op de site staan zijn prachtig, ik ben nog maar pas begonnen en daarmee lukt het me nog niet zo goed, maar we proberen ;-) alvast bedankt!

Gepost door: christy | 05-11-11

Reageren op dit commentaar

Hoi Christy,
Superleuke hobby is het hé. Het boek kocht ik hier : http://www.bookdepository.co.uk/Art-Polymer-Clay-Millefiori-Techniques-Donna-Kato/9780823099184p . Ze leveren gratis en ze geven op de kleiboeken een korting. Veel plezier nog met kleien :)
groetjes,
annemie

Gepost door: Annemie | 05-11-11

De commentaren zijn gesloten.