15-08-11

2000 Kleurcombinaties

9789043913171.jpgSinds een tijdje ben ik op zoek naar een mooi boek over kleuren. Toen ik 2000 Kleurcombinaties (van G. Lewis) zag liggen, kon ik er absoluut niet aan voorbijgaan. Het boek begint met de basisbegrippen. Onder andere de eigenschappen van kleuren ( kleurtonen-chroma-waardes ) komen uitgebreid aan bod. Naarmate je verder door het boek bladert, komen de mooiste kleurencombinaties voorbij. Op een gegeven moment worden de analoge kleuren van geel besproken. De kleuren deden me denken aan de collage die ik een tijd geleden gemaakt heb. Ik ben meteen aan het mengen gegaan. Uitgaande van geel, blauw en magenta heb ik de vier basis kleuren van het palet gemaakt: groen-blauw, groen-geel, rood-geel en geel-rood. Door wit, grijs of zwart toe te voegen kreeg ik verschillende kleurwaardes. De kleurstaaltjes heb ik gemaakt zoals de 'Pivot Tiles' .  Op onderstaande foto liggen de staaltjes naast een foto uit het boek. Nu ga ik met deze kleuren nog kralen maken, die laat ik later hier nog wel zien !

20110815_Kleurpalet.jpg

Commentaren

Leuk! Ik heb dat boek ook!
Ik las net jou commentaar bij mijn blog van vandaag en ik had even tijd om een tegenbezoekje te brengen.
Zie ik mijn boek op jouw blog, ja kon ook niet anders hè, jij als 'kleurenspecialist' hebt me aangestoken:)
Alleen gebruik ik het (even) niet voor polymeerklei maar voor andere dingen. Ik vind dat je prachtige kleuren hebt uitgezocht en ben ook heel erg benieuwd wat voor sierraad het gaat worden! Ik heb net een ATC-tje met de kleurencombi van blz 140 gemaakt, zal hem morgen op mijn blog plaatsen.

Gepost door: Jellina | 16-08-11

Reageren op dit commentaar

graag zou ik van u vernemen als ik dat boek kan kopen van 2000 kleurcombinatie van fimo van

G - LEWIS

Dank u

Gepost door: verplaetse tine | 11-03-13

Reageren op dit commentaar

Hey Tine,
Ik kocht het boek bij de winkel boekenvoordeel. Maar dat is al wel een tijdje geleden, dus hopelijk hebben ze hem nog. Ik zie dat je het boek 'kleurencombinaties van fimo' noemt, het boek gaat niet over fimo kleuren hé. Het gaat gewoon over het combineren van kleuren. Als je een boek wil over het mengen van fimo kleuren dan bekijk je beter het boek color inspirations (zie http://annemiesblogje.skynetblogs.be/oefeningen-uit-het-boek-color-inspirations/).
Veel plezier,
groetjes,
annemie

Gepost door: Annemie | 11-03-13

kan mij soms iemand vertellen waar ik aan dat boek kan geraken of van iemand kan

afkopen , dat zou een grootte hulp zijn voor mij .

Dank U Tine

Gepost door: Verplaetse Tine | 02-11-13

Hey Tine,
De mijne kocht ik bij Boekenvoordeel in Turnhout, maar het is al wel een tijd geleden. Hopelijk vind je hem nog ergens.
groetjes,
Annemie

Gepost door: Annemie | 06-11-13

De commentaren zijn gesloten.