27-06-11

Ketting van fimo bloemblaadjes / Pinched Petal Necklace

20110627_Regenboogketting01.jpg

Dit is de volgende oefening uit het boek Color Inspirations: een ketting gemaakt van een regenboog-cane ! Om de regenboog-cane te maken ben ik vertrokken van mijn drie primaire kleuren (zie vorige oefening). Op de foto hiernaast zie je de 20110627_Regenboogketting10.jpgregenboog-cane. Ik heb hem gemaakt zoals hij in het boek beschreven stond. Moest ik het opnieuw doen dan zou ik wat minder geel gebruiken ten voordele van blauw. Ook het magenta randje aan de linkerkant zou ik er niet meer aanzetten. Hierdoor wordt in de uiteindelijke ketting de overgang tussen het rood en blauw wat onderbroken.

Omdat er naar mijn gevoel te weinig blauw in de cane zit, heb ik de kern blauw gemaakt. Het is wel leuk te zien hoe die blauwwitte kern contrasteert met de verschillende kleuren. Als je naar bijvoorbeeld geel of rood kijkt, dan zie je met de blauwe kern een mooi contrast. Bij andere kleuren springt het witte er weer sterker uit. Na het samenstellen van de cane heb ik ze in plakjes gesneden. Elk plakje werd lichtjes geplooid en doorprikt.

Hieronder nog een paar foto's van de kralen net voor ze in de oven gingen. Ze hangen aan metalen pinnen, dat vind ik handiger dan ze op papier te leggen. In het boek staat, dat je best de cane een nacht laat rusten alvorens ze te snijden. Ik heb de eerste helft dezelfde dag gesneden en de rest de dag erna. Dat bleek niet zo'n goed idee, de klei was na een nachtje rusten veel te hard geworden. Hierdoor ontstonden kleine barstjes in de plakjes wanneer ik ze ging plooien. De plakjes (Fimo classic) die ik dezelfde dag nog verwerkt had gaven geen enkel probleem.

20110627_Regenboogketting08.jpg

20110627_Regenboogketting09.jpg

 

 

 

 

 

 De ketting is best wel leuk geworden. Maar ze is, naar mijn smaak, wel veel te opvallend om te dragen.

Hieronder nog wat foto's om ze langs alle kanten te laten zien.

20110627_Regenboogketting02.jpg

20110627_Regenboogketting03.jpg

20110627_Regenboogketting04.jpg

 20110627_Regenboogketting05.jpg

Commentaren

Wow!
Jij bent lekker bezig geweest...in een woord Prachtig!
Ik ben het eens met je bevindingen over de kleuren, maar het is evengoed een prachtige ketting geworden.
Elke keer als je hier naar kijkt word je vrolijk :)

Gepost door: Jellina | 28-06-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb deze week je blog gevonden. Wat een inspiratie!!!! super bedankt.
Dikke dikke complimenten voor je werk en je blog. Ik kijk er elke dag wel even naar.

groetjes Monica

Gepost door: Monica Adriaanse | 28-06-11

Reageren op dit commentaar

Dank je wel voor uw fijne reactie !
groetjes,
annemie

Gepost door: Annemie | 01-07-11

Fantastisch wat jij hier allemaal maakt!!! Je bent een bron van inspiratie!

Gepost door: ilse | 02-07-11

Reageren op dit commentaar

Whaw! Echt wel geslaagd vind ik!
En wat de 'opvallendheid' betreft: denk dat de ketting bijzonder mooi zou staan op een effen basisjurk in één van de kleuren van het snoer (of zwart, of wit).
Proficiat!

Gepost door: Veerle | 03-07-11

Reageren op dit commentaar

Hoi,

Je maakt mooie dingen! Maak je ook kralen op bestelling toevallig. Dan heb ik serieus interesse (ik zoek ongeveer 300 kralen voor een heel bijzondere reden...)

Gepost door: Pien | 05-07-11

Reageren op dit commentaar

Hoi Pien,
Fijn te lezen dat je mijn kraaltjes zo mooi vindt ! Maar aan je verzoekje om 300 kralen te maken kan ik helaas niet voldoen. Door mijn voltijdse baan en de zorg voor mijn gezin is mijn vrije tijd eerder beperkt. Kraaltjes maken en bloggen is gewoon een boeiende hobby voor mij. Verkopen doe ik voorlopig nog niet.
groetjes,
Annemie

Gepost door: Annemie | 06-07-11

Dat is jammer, maar toch bedankt voor je antwoord. Heb je enig idee wie wel handig is in het maken van kralen (moet wel fimo zijn) en dit voor me zou willen doen? Wellicht een lezer van je ;-)

Gepost door: pien | 06-07-11

Super!! Jou blog is een echte inspiratiebron.

Vond deze post zo speciaal dat ik het ook eens zelf probeerde, maar met een beetje dunnere plakjes. Hier is het resultaat te zien : http://tattewatteke.blogspot.be/2013/06/fimo-kleipistool-jade-lichtroze.html

Gepost door: Tatiana | 23-06-13

Reageren op dit commentaar

Super!!

Deze post was, net zoals jou volledige blog trouwens, een echte inspiratiebron. Om mijn resultaat te zien: http://tattewatteke.blogspot.be/2013/06/fimo-kleipistool-jade-lichtroze.html

Gepost door: Tatiana | 23-06-13

Reageren op dit commentaar

Super!!!

Heb deze post als inspiratiebron gebruikt, resultaat kan je hier zien: http://tattewatteke.blogspot.be/2013/06/fimo-kleipistool-jade-lichtroze.html

Gepost door: Tatiana | 23-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.