29-05-11

Uit het boek : Ancient Modern

polymeerklei,polymer clay,hanger,pendant,fimo beads,fimo kralen

ancientmodern.jpgOnlangs heb ik dit prachtige boek aangeschaft (Ancient Modern: Polymer Clay + Wire Jewelry  by Ronna Sarvas Weltman). Het gaat niet enkel over polymeer klei, maar ook over technieken met zilverdraad. Alle projecten worden tot in de details goed uitgelegd en geïllustreerd.

Om mijn hanger te maken, heb ik een werkwijze uit het boek gevolgd. Door andere kleuren te gebruiken en de afwerking aan te passen, heb ik er mijn eigen draai aangegeven. Ik heb het 'kuipje' in het midden op een andere manier gevuld. Het bloempje dat erin ligt, is een cane gemaakt met het kleipistool. Dan heb ik het rondom opgevuld met vloeibare fimo, zo zie je de cane er doorheen schijnen. Dit kan je op de detailfoto hieronder goed zien.

20110529_Ancient modernn01.jpg

Momenteel werk ik nog aan een tweede hanger en een armband met deze kleurencombi. Deze post wordt dus nog zeker vervolgd ergens volgende week.

Commentaren

Tijdens een fimo-stage hebben we het halssnoer op de voorpagina van dit boek gemaakt, en dit als beginners.....25 uren aan gewerkt!
Waar kan je het boek nog kopen/vinden? Ik vind er prachtige ontwerpen in!
Bedankt voor je prachtige site/blog, zoveel nuttige info! En Belgisch, tof!
Blijf posten aub.....
Catherine

Gepost door: Catherine Wilmots | 28-02-12

Reageren op dit commentaar

Hoi Catherine,
Dan heb je waarschijnlijk nu wel een mooi pronkstukje van je stage overgehouden ! Het boek heb ik gekocht bij http://www.bookdepository.co.uk/Ancient-Modern-Ronna-Sarvas-Weltman/9781596680975 . Ze leveren gratis en geven een fikse korting op een aantal kleiboeken.
Veel kleiplezier nog ! Bedankt voor je leuke reactie, ik blijf zeker nog wel posten want het kleien ben ik nog lang niet beu !
groetjes,
Annemie
ps. kom misschien ook eens langs op het kleiforum (linkje hier rechts op mijn blog), heel leuk forum !

Gepost door: Annemie | 28-02-12

Dank je, ik heb via deze link nog een site gevonden, wel in USA die nog goedkoper was, wel met een bijna-nieuw boek; heb het daar dan besteld (14,95 US$ in totaal), bij AbE-books.com.
Ik ga zeker nog verder snuffelen op bookdepository!
Bedankt voor de forum-tip!
Groetjes, Catherine

Gepost door: Catherine Wilmots | 29-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.