22-05-11

Watercolor technique / Waterverf techniek

20110522_Watercolourbeads1.jpg

20110522_Watercolourbeads2.jpg

 Vandaag heb ik nog een oefening afgewerkt uit het boek 'Color Inspirations' van Lindly Haunani en Maggie Maggio. Ik heb voor de oefeningen uit het boek een aparte categorie gemaakt(rechts). Door erop te klikken kan je ze gemakkelijk allemaal terug bekijken.

In vorige oefening heb ik Pivot tiles gemaakt. Met de kleuren uit één van deze tegels heb ik deze kralen gemaakt. Van elke kleur heb ik ook een pandora-style kraal gemaakt.

Binnen in de kralen zitten kleirestjes en oude canes. Als ik ooit nog eens een grote klei opruiming moet doen, dan weet ik wat me te doen staat :) .

Bij de waterverf techniek kan je, door een heel dun laagje gekleurde klei, de laag eronder zien. Bij deze kralen ligt er een flinterdun laagje klei op een zwart-grijs-wit streepjes patroon. Dat gekleurde laagje is doorzichtig net als bij waterverf.

Maggie Maggio heeft zich bij het ontwerpen van deze kralen laten inspireren door de 'trade beads'. Tussen de zestiende en twintigste eeuw werden 'trade beads' gebruikt als ruilmiddel. Het waren meestal Venetiaanse glaskralen die indertijd geruild werden tegen diensten, goederen en zelfs slaven. Ze worden hierdoor ook wel eens 'slave beads' genoemd.

Commentaren

Wat een verrassend effect! Erg mooi die foto met al die kralen bij elkaar.
Ik vind het zo leuk om elke keer te zien wat je weer hebt geleerd :)
Succes met de volgende stap!

Gepost door: Jellina | 22-05-11

Reageren op dit commentaar

Ja, de oefeningen uit het boek zijn heel leuk om te doen. Het is heel boeiend en leerrijk om op die manier met kleuren bezig te zijn. Er komt zeker nog een vervolg !

Gepost door: Annemie | 23-05-11

Je hebt weer heel wat mooie kralen gemaakt! Ze zien er heel leuk uit, net of je ze echt met waterverfjes heb gekleurd! Hoe krijg je het maar klaar.

Groetjes Sofieke

Gepost door: Sofieke | 31-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.