28-04-11

Violet en geel

20110428_Paars en geel01.jpg

 Een tijdje geleden heb ik een cane gemaakt met mijn kleipistool. De volledige beschrijving van hoe ze werd gemaakt vind je 'hier'. Sindsdien lagen de canes in een doosje te wachten tot ik er iets mee zou maken.  Ik ben op zoek gegaan naar bijpassende kleuren. Nu ik die oefeningen uit het boek van Maggiemaggio ben beginnen maken, wordt mijn collectie kleurstaaltjes alsmaar groter. Hierdoor is het een stuk gemakkelijker geworden om leuke kleurencombinaties te vinden. Ik heb gekozen om de linker-cane ('foto hier') te combineren met violet en geel. Om wat meer harmonie in het geheel te brengen, heb ik het geel gemengd met een mini stukje violet. Verder heb ik ook nog wat gespeeld met textuur en vorm om dit setje te maken. Onderling kunnen de kralen nog op veel verschillende manieren gecombineerd worden. Hieronder laat ik nog een hele reeks foto's zien van mogelijke combi's. Tips en opmerkingen altijd welkom Lachen!

fimo,fimo beads,fimo kleuren mengen,fimo kralen,polymeerklei,polymer clay

20110428_Paars en geel05.jpg
20110428_Paars en geel06.jpg20110428_Paars en geel03.jpg

20110428_Paars en geel09.jpg

20110428_Paars en geel08.jpg

fimo,fimo beads,fimo kleuren mengen,fimo kralen,polymeerklei,polymer clay

Commentaren

Wat leuk dat je volger bent geworden van mijn blogje Annemie en bedankt voor het linkje op jou blog.

Ik vind dat jij supermooie dingen maakt! Ik werk ook af en toe met fimo maar zo een mooie resultaten als jij krijg ik toch niet hoor.

Groetjes en een fijn weekend,

Sofieke

Gepost door: Sofieke | 20-05-11

Reageren op dit commentaar

Dag Annemie,

Mijn complimenten! Je maakt echt supermooie dingen! Ik ben pas met fimo gestart en ben allerlei dingen aan het uitproberen. Zo ook de kralen met relief (zout). Nu heb ik deze een laklaag gegeven maar ze zijn helemaal wil uitgeslagen. Heb jij die van jou ook gelakt?

Groetjes en nog veel plezier!
Dorien

Gepost door: Dorien | 18-08-11

Reageren op dit commentaar

Hoi Dorien,
Dank je voor je leuke reactie ! Wat betreft je vraag over de zoutkralen, ze zijn niet gelakt. Na bakken en afkoelen, leg ik ze wel nog een half uurtje in een bakje water. Dan goed afwassen zodat al de zoutkristallen goed oplossen en dan zijn de kralen klaar.
Vele groetjes en nog veel plezier met die leuke hobby !
Annemie

Gepost door: Annemie | 18-08-11

Hallo,

Eerst en vooral, super wat je allemaal maakt!

Maar ik had nog een vraagje ivm de kralen met reliëf. Als je ze niet lakt, gaat de kleur dan niet af tijdens het dragen (bv door zweet ofzo)?

Vele groetjes!
Jolien

Gepost door: Jolien | 06-04-12

Reageren op dit commentaar

Hoi Jolien,
Tot hiertoe heb ik daar nog geen last van gehad, maar ik heb nog wel niet alle kleuren geprobeerd. Op de plek waar de kraaltjes tegen elkaar komen kan je na een tijd wel een beetje slijtage zien. Maar dat heb ik ook als ze gelakt zijn vooral dan bij armbandjes. Dat kleuren afgeven op kleren of huid heb ik nog niet gehad.
groetjes en nog veel kleiplezier :)
Annemie

Gepost door: Annemie | 06-04-12

De commentaren zijn gesloten.