16-11-10

Oorbellen

oorbellen01.jpgDe voorbije dagen heb ik weer een hele hoop kralen bijgemaakt. Tijd om er nog eens iets mee te maken dacht ik.

Gisteren heb ik deze oorbellen gemaakt. Met metaaldraad heb ik de vorm van een papierkraal nagebootst. Daarin heb ik een haakje gemaakt waaraan telkens 3 papieren kralen hangen.  Dan heb ik nog een bijpassend oorhaakje geplooid.

De onderste punt van de oorbel heb ik plat gehamerd. Zo blijft de voroorbellen01b.jpgm beter behouden en ik vind het dan ook mooier afgewerkt.

Commentaren

inderdaad mooi!

Gepost door: mieke | 17-11-10

Reageren op dit commentaar

Het is verslavend om papieren kraaltjes te maken en ik denk dat dat komt omdat elke kraal anders wordt en daar ben je steeds nieuwsgierig naar :)
Jij maakt er prachtige oorbellen van, supermooi die hangers en zelfgemaakte haakjes!
En ook je glaskralen zijn erg mooi, maar daar begin ik maar niet aan, ik kom nu al tijd tekort....

Gepost door: jellina-creations | 25-11-10

Reageren op dit commentaar

Heej,

Supermooie oorbellen, ik ben volledig nieuw in de juwelenwereld (maar voel nu al een enorme verslaving opkomen !!).
Ik vroeg me af met welke metaaldraad je deze oorbellen maakt, en eventueel waar ik hem kan halen. Ik ben namelijk bang geld uit te geven aan een draad die uiteindelijk niet voldoet.

Gepost door: Kimberly | 28-02-12

Reageren op dit commentaar

Hey Kimberly,
Welkom in de wereld van juweeltjes maken :) Inderdaad heel verslavend maar wel heel erg leuk ! In het begin is het fijn om lekker te kunnen oefenen zonder dat het veel geld kost, zo denk ik daar ook over. De oorbelletjes heb ik gemaakt met zilverkleurig draad van bij http://www.eeks-kralen.nl . Die draad is niet van echt zilver, daarom kan het zijn dat je hem niet goed verdraagt in je oren. In dat geval kan je een dun laagje vernis van Darwi aanbrengen over het oorhaakje of als je eenmaal een leuk ontwerp hebt kan je de oorbellen met echte zilverdraad maken (bijvoorbeeld hier : http://www.dezilverwinkel.nl/ ). De kralen heb ik gemaakt van papier met een werkbeschrijving van : http://www.amelialune.com/p/tutorials.html .
Groetjes en veel plezier nog !
Annemie

Gepost door: Annemie | 28-02-12

Heeeeel erg bedankt voor je antwoord...
Voor mijn oren ben ik trouwens niet bang, heb al tiener nog paperclips gedragen en kreeg nog geen enkele reactie (ik ben dus superimmuun voor alle soorten materialen, goeie oren).

Ook nog veel creaplezier en misschien tot een volgende,


Kimberly

Gepost door: Kimberly | 09-03-12

De commentaren zijn gesloten.