11-11-10

Wapenstilstand

bladwijzer.jpgEen gedicht uit WO I heeft mij de inspiratie gegeven tot het maken van deze kralen. In de kralen zijn via een speciale techniek klaproosjes verwerkt. Klaprozen (poppies) kregen een symbolische waarde bij het herdenken van de Eerste Wereldoorlog.

Voor het branden van deze kralen gebruikte ik staafjes Italiaans glas (transparant blauw, erwtengroen, rood, wit en transparant glas). Ik heb het glas in een vlam gesmolten en tot deze kralen verwerkt. De kralen heb ik gebruikt om deze boekenlegger te maken.

200803_groen_blauw_klaprozen.jpg

0003.jpg

 

 

 

 

 

Hieronder heb ik het historische gedicht geplaatst (In Flanders Fields - John McCrae). Ook staat er nog een artikel naast uit The New York times. Kralen werden al heel lang geleden gebruikt in de ruilhandel (World trade beads). Tijdens WOI ondervond de handel in galskralen ook nadelen, zo blijkt uit het artikel. Geen wereldnieuws natuurlijk, maar toch een leuk weetje.

poppy.jpgImage2.jpg

 

Commentaren

Heel leuk! Hoop dat je nog vaak dingen gaat posten, want hier zal ik terug komen kijken.
Ik zet alvast een link op mijn blogje, zodat ik je snel kan terugvinden.

Gepost door: mieke | 11-11-10

Reageren op dit commentaar

Het is nog wel een beetje zoeken, want het is de eerste keer dat ik een blogje heb. Leuk is het wel! Ik heb ook een linkje naar je prachtige blog op mijn blog gezet. Die is ook zeker de moeite om wat vaker te gaan kijken !

Gepost door: Annemie | 11-11-10

Reageren op dit commentaar

Hallo Annemie!

O! weer zo mooi gemaakt zeg!
Jij bent een kunstenares zeg!!
Echt mooi dan kan mijn buurvrouw er niks van!!!
Die maakt maar van die gewone kralen van staafjes glas en dat is het!!

groetjes, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 12-11-10

Reageren op dit commentaar

Dank je voor je fijne berichtjes ! En ja hoor ik maak die glazen kraaltjes door staafjes glas te smelten in een vlam en door ook heeeel veel te oefenen. Het is heel erg leuk om te doen !

groetjes,
annemie

Gepost door: Annemie | 12-11-10

De commentaren zijn gesloten.